Midlock Speciaalgereedschap een begrip in garageland!

Midlock Speciaalgereedschap Pauwelussen B.V. is de hedendaagse naam, zoals geregistreerd bij de KvK, echter in de volksmond spreken wij van Midlock Speciaalgereedschap B.V.
De slogan van het bedrijf is: “De beste manier om je kopers te behagen is alles te willen weten van het vak.”
Bij Midlock Speciaalgereedschap staat service hoog in het vaandel. Wij weten wat U nodig heeft!

In 1961 is Pauwelussen Speciaalgereedschap opgericht. De merknaam is ontstaan door de twee merken die als eerste werden aangekocht in de U.S.A namelijk Channellock waterpomptangen en Mid-West blikscharen, te koppelen. Door deze merknamen te knippen en samen te voegen ontstond de eigen merknaam Midlock.
Onder dit private label worden tot op de dag van vandaag nog steeds gereedschappen aangekocht en in de markt gezet als Midlock Speciaalgereedschap, deze gereedschappen voldoen aan de hoge eisen van de hedendaagse monteur.
In 2017 is het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Richard Smit, die sinds 1989 werkzaam is bij Midlock.
Met het kleine maar kundige team, waarvan iedereen al vele jaren werkzaam is bij Midlock hoopt het bedrijf nog vele jaren door te groeien en zijn positie te handhaven in de roerige markt met tal van concurrerende merken. Er wordt tegenwoordig meer ingezet op innovaties, service en een breed aanbod!
Sinds de oprichting in 1961 is Midlock Speciaalgereedschap altijd bezig geweest met het op de markt brengen van speciale gereedschappen die nodig zijn om een auto, een machine of een motor te repareren, maar ook om speciale gereedschappen op de markt te brengen waarmee in de bouw of industrie gewerkt wordt.
Het bedrijf heeft vele “aanvallen” van andere merken die zich ook op het speciaal gereedschap wilde richten af kunnen slaan en wordt tegenwoordig nog steeds gezien als een van de eerste en betere leveranciers van het eigen merk MIDLOCK.
Er wordt gewerkt met een landelijk dealernetwerk, maar ook buiten Nederland zijn er diverse afnemers die dit merk in het eigen land verkopen aan de grossiers of eindgebruikers.
Sinds de oprichting zijn er een aantal vaste grote goede merken waar Midlock zijn grote naam aan te danken heeft, zoals Channellock tangen, Ullman inspectiegereedschap, Mayhew doorslagen en Mid-West scharen.
In 2012 is begonnen met de wederverkoop van het merk Laser uit de U.K en tevens is er het merk Eldon waarvan Midlock de borgsets betrekt met een zeer goede kwaliteit distributieborgsets, deze worden in een kleine zeer high-tech ingerichte fabriek in Engeland geproduceerd.
Vanaf 2016 is ook het merk MÜLLER gereedschap uit Duitsland bij ons te bestellen, dit merk is een mooie aanvulling in het brede gamma van Midlock.

Doorlopende toename van nieuwe ontwikkelingen in de automotive sector en industrie maakt nog meer gebruik van speciaalgereedschap nodig. De motorruimte wordt steeds kleiner door de hoge eisen die gesteld worden aan veiligheid en techniek ter bescherming van de inzittenden.

Daarnaast neemt het aantal regelende elektronische componenten toe, denk bijvoorbeeld aan het HYBRIDE tijdperk en de introductie van de elektrische auto's, ook boordcomputers, brandstof inspuiting en common rail techniek, controle op veranderende rij-omstandigheden zoals rem- en stuureigenschappen, enz, de sleutelruimte wordt daarmee tot een minimum beperkt.
Elk automerk kiest voor specifieke oplossingen bij het gebruik van de verschillende componenten. In het Midlock assortiment vindt u een compleet programma aan speciaalgereedschap, zoals carrosserie-, cilinder-, koelsysteem-, lucht-, rem-, ruit- en schroefdraad reparatie gereedschap, test- en tijdafstel gereedschap dopsleutels, haakgereedschap, lampen, magneten, oliefiltersleutels, ratelsleutels, spiegels, tangen, trekkers en voelermaten.
En merkgericht gereedschap voor onder meer Alfa Romeo, Audi, Austin, BMW, Buick, Bussen, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Daf, Daihatsu, Deutz, Fendt, Ferrari, Fiat, Ford, FSO, GM, Honda, Hyundai, Innocenti, Isuzu, Iveco, Jaguar, KIA, Lancia, Landrover, LDV, Lexus, Lincoln, Man, Mazda, Mercedes, MG, Mitsubishi,  Nissan, Oldsmobile, Opel, Peugeot, Pontiac, Porsche, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Rover, Saab, Scania, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Tractoren, Triumph, Volkswagen, Volvo en Vrachtwagens. 

Midlock Speciaalgereedschap voldoet aan Reach, Rohs, enzovoorts.

Wij staan voor u klaar

Richard Smit (dir./eigenaar)
Inkoop/Verkoop
directie@midlock.nl
0226-331932

Karina de Waard
Financiële zaken
administratie@midlock.nl
0226-331933

John Hof
Telf. helpdesk/order adm.
order@midlock.nl
0226-331937

Ingrid Drost
Order administratie
order@midlock.nl 
0226-331933

Ed Duinmeijer
Magazijn / Inkoop medewerker
magazijn@midlock.nl
0226-331938

Edwin Halma
Buitendienst medewerker
administratie@midlock.nl
06-51422668

Dagelijks bereikbaar

Openingstijden

Maandag 08: 30 - 17:00
Dinsdag 08: 30 - 17:00
Woensdag 08: 30 - 17:00
Donderdag 08: 30 - 17:00
Vrijdag 08: 30 - 12:30
Weekend Gesloten

Administratie gegevens

KvK: 37050693
Btw nr: NL825316406B01

Contactgegevens

Midlock Speciaalgereedschap B.V.
Middelmoot 16
1721 CZ Broek op Langedijk

Bestellingen

Bestellingen voor 15 uur (vrijdag voor 14 uur) ontvangen, worden nog dezelfde dag verstuurd. Franco levering bij bestelling van 100 euro netto ex btw.

Voor spoedbestellingen na 15 uur uitsluitend telefonisch.